Alla inlägg den 14 juni 2016

Av Ingela Nilsson - 14 juni 2016 21:17

Visst går det att äta gott när man är i husvagnen! Vi tänkte dela med oss av några av våra favoriter:
Fisksoppa:
Är man lite bekväm köper man Keldas färdiga skärgårdssoppa, piffar till den med lite kokta grönsaker, räkor, crabstick, lite svart kaviar på toppen och en vitlöksbaguette till. Något kallt och gott att dricka till och mathimlen är nära.
Vill man vara lite mer avancerad så gör man sin egen soppa:
Fräs vitlök och saffran i smör, häll i fiskfond och vitt vin. Skala och skär morot och fänkål i små bitar och låt det puttra tills grönsakerna är mjuka. Mixa sönder grönsakerna, häll i tomatpuré och grädde. Smaka av, det kan behövas salt och peppar, kanske lite mer fond. Skär lax i kuber (2x2 cm) , salta dem lite och lägg i dem i soppan. Låt allt bli varmt och kolla så fisken är kokt. Servera med skalade räkor, créme fraiche och ett gott bröd. Garanterad succé!

Pasta är alltid gott! Här är en god sås till:
Fräs bacon i bitar med lök ( eller lökpulver) blanda i créme fraiche och chillisås, krydda med lite peppar. När pastan är nästan färdig häller man ananasbitar och majs i såsen. Dags att njuta!

Att röka är toppen!
Ja, alltså, att röka mat. En bra liten rök ( finns tex. på Biltema) är lätt att ha med och lätt att hantera. Fyll de två brännarna med T-röd och tänd dem. Häll rökspån och ev. lite enris i lådan ovanför brännarna,
Lax kryddad med citronpeppar, salt och dill är gott att röka. (Är man ute i god tid så har man låtit fisken ligga saltad någon timme i kylen) Räkor är också gott att röka. Välj då stora räkor med skal, vi brukar lägga i den lätt frusna, annars blir de lätt lite sega. En aioli och bröd samt något gott i glasen och så är man i mathimlen igen!

Hej å hå, campa på!

Fisksoppa med räkor och saffran

Pasta med bacon, majs och ananassås

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards