Direktlänk till inlägg 3 januari 2021

Fricamping i Skånsk vildmark!

Av Ingela Nilsson - 3 januari 2021 20:30

Nyss hemkomna från en fyra dygn lång fricamping i en av Skånes bäst bevarade skogar vid sjön Raslången. Där finns absolut ingenting utom fantastisk natur, tystnad, en stenbänk och en eldplats.
Allt vi planerat behöva i utrustningsväg hade vi med oss i bilen.
När vi anlände på onsdagen tillsammans med Janna från Polarliv.se, så byggde vi upp vårt läger, fick fram ved och tände vår lägereld. Så mysigt det är att laga mat ute över öppen eld!
Självklart avnjöts maten vid elden med en alldeles stilla sjö som utsikt.

För att ha lite skydd mot väder och vind satte vi upp vårt markis med väggar, där satt vi till långt ut på kvällen och njöt innan vi sa god natt och gick in i våra fina husvagnar.

På torsdagsmorgonen bjöds det på en rejäl brunch, så att vi skulle klara oss fram till nyårsmiddagen på kvällen. Proppmätta hjälptes vi åt att sätta upp vår portabla ?hundgård? så att hundarna kunde få komma ut, röra på sig och nosa på allt spännande i skogen. Wizzla passade på att gräva några fina hål, troligen på jakt efter skogsmöss till sin nyårsmiddag ;-)

Medan Martin körde till Kristianstad för att hämta upp Jörgen som kom direkt från jobbet, så började vi andra förbereda nyårsmiddagen, och vilken middag det blev! Sittandes under markisen ( med varm vinteroverall) så åt vi halloumi langos med räkor till förrätt, hjort porterstek med råstekt potatis, portersås och grönsaker till huvudrätt och frukt med en magiskt god nutelladipp till efterrätt. Till allt detta goda serverades noga utvalda drycker, som på vilken finare restaurang som helst!

Vid tolvslaget hörde vi raketer i fjärran, som tur är inget som bekymrade våra hundar, så vi fick ett lugnt och skönt avslut på det annars rätt trista 2020.

Nyårsdagen tog vi en rekognoscerings tur med bilen för att leta upp nya fricamping ställe, och vilka ställen vi hittade, så hänförande vackert så vi blev helt tagna!
Tillbaka på vår lägerplats åt vi en god lasagne, god dryck och självklart fika! S
Liksom tidigare kvällar avslutade vi kvällen runt vår lägereld, njutandes av lugnet och stillheten.

Kommande dag tog vi en rejäl vandring i skogarna, här finns inga utmärkta leder att följa, utan det gäller att ha koll på natur och väderstreck!
Dagens middag blev en härlig gulasch, tillagad över elden i vår nya ?vildmarksgryta?. Sittandes runt lägerelden med en stjärnklar himmel över oss avslutade vi kvällen med varm chockladmjölk.

Sista dagen kom fortare än vi önskat men som tröst bjöd Janna på fantastiskt goda kycklingwraps med en tomat/lökröra som fick alla att utnämna det till helgens godaste mat.
Kanske skulle vi göra en kokbok om matlagning i vildmarken?

Dags att plocka ner lägret, släcka elden och kolla noga så stället är rent och fint när vi kör där ifrån.

Hej å hå, campa på!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela Nilsson - 13 september 2023 21:23

Under sommaren har vi haft som projekt att göra en budgetrenovering av vår Polar 420T från 1978 som vi kallar Biffen. Lilla Biffen har tjänstgjort som träningsvagn till Martins precisionsbackning och ibland även som tillhåll för ungdomarna här hemma...

Av Ingela Nilsson - 20 maj 2023 16:45

Denna långhelgen är det äntligen camping! Tidigt i våras bokade vi och bloggkollegan Polarliv platser på CC Hökensås denna helgen eftersom här finns bra fiskesjöar i närheten. Vi gav oss av redan på onsdagskvällen för att tillbringa natten ute i sk...

Av Ingela Nilsson - 9 april 2023 19:08


Påskhelg och campingpremiär för många, så även för oss. Med en tonåring ensam hemma så vill vi inte åka så långt iväg som vi brukar, därför har vi letat efter något mysigt ställe på nära håll. Det var så vi fick upp ögonen för en liten camping utanfö...

Av Ingela Nilsson - 1 januari 2023 13:38


Så var 2022 över och vi ser fram emot 2023. Aldrig har vi haft så få campingnätter som 2022. Visst har vi längtat ut men med en femtonåring i familjen så har vi fått sätta föräldraskapet före vårt campingintresse. Vi visste att detta skulle hända f...

Av Ingela Nilsson - 11 september 2022 23:13


Årets Elmiamässa är över och vi unnar oss en natts fricamping ute i skogen på vägen hem. Efter många års mässbesök så har vi lärt oss att på måndagen efter mässan behöver vi en dags vila. Så nu sitter vi här ute i skogen, tänker tillbaka och försöke...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards