Alla inlägg den 15 juli 2020

Av Ingela Nilsson - 15 juli 2020 17:34

Under åren har vi passerat Gränna många gånger. Ungefär lika många gånger har vi tittat ut mot Visingsö och sagt; Nästa sommar, då tar vi en tur dit! Det har bara inte blivit av.....
Men nu var det dags! Vi bokade plats på båten över och på den ganska nya ställplatsen vid hamnen, där även husvagnar är välkomna, sån?t gillas!
Ställplatsen ligger fint och är fräsch med bra toalett, dusch och diskplats under tak. Ska vi säga något negativt så är det dåligt med plats att ställa bilen vid husvagnen. Bilar hänvisas till parkeringen utanför, men vi som förvarar rätt mycket av vår utrustning i bilen behöver ha den nära, så det blev lite civil olydnad på den punkten.

Första dagen här gick åt till att komma i ordning. En liten inhägnad för hundarna fixade vi i skogen bakom husvagnen. Det blev bra och så skönt för dem att slippa stå bundna. ( Det är ju faktiskt inte tillåtet att ha en hund bunden hela dagarna, något som många på camping tycks ha missat.)

Vi fick tag på en fin informationsbroschyr om Visingsö, den studerade Sophie noga och valde ut de platser och aktiviteter som lockade mest. Självklart åkte vi Remmalag, alltså häst och vagn, så vi fick njuta av vacker natur, hästdoft och mycket duktiga hästar. Bland annat besökte vi Kumlaby kyrka där vi klättrade upp i kyrktornet och beundrade utsikten. ( Träningsverken var påtaglig några dagar efter det) Som mamma och pedagog blev man lycklig över att höra om hur Brahe grundade skolan på ön tidigt, eftersom han ansåg att alla skulle lära sig läsa och skriva, även flickor, vilket ju var ovanligt på den tiden.

En kväll besökte vi den stora slottsruinen som man kan se från fastlandet. Vilken fantastisk byggnad som varit allt från slott till fängelse innan den brann ner en julnatt för länge sedan. Tänk om man kunde få höra om allt som hänt på detta slott under många årtionden.

Nere i den gamla hamnen nedanför slottet tittade vi på en fin gammal båt, hundarna tittade mest på vattnet och sjöfåglarna, typiskt fågelhundar, ser de en fågel blir de helt fixerade och glömmer allt annat, tur de är kopplade.

Givetvis har vi lagat god mat på kvällarna, även om vädret gjort att stenhällen och grillen fått vila.

Högst upp på Sophies lista stod ? Gilberts grotta? självklart ville vi se den, men var fanns den?
Missa inte den spännande fortsättningen!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards