Alla inlägg den 1 maj 2016

Av Ingela Nilsson - 1 maj 2016 10:04

Denna helgen styrde vi för ovanlighetens skull bilen mot söder med målet Röstånga Camping. Här möts vi upp av Polarna Grennbo och efter diverse om, men, domkrafter, skruvdragare och nivåklossar så kom äntligen stödbenen i marken och grillen igång.... Eller nä, vi ska bara resa förtältet först! Tältpinnar, stormlinor och diverse ord som ej lämpar sig i skrift så var tältet uppe. NU sätter vi igång grillen! Jo då, det blev mat tillslut, och efter kaffe med gapskratt stupade ett trött gäng i säng, förväntansfulla inför morgondagens äventyr.
Lördag: frukost, mera skratt, en promenad runt på den fina campingen och en låååång stund på alla lekplatserna, verkligen ett paradis för leksugna ungar här!
Efter lunch var det dags för helgens stora äventyr: Höghöjdsbanan utanför Landskrona! Gänget utrustades med hjälmar och sele sedan bar det upp i träden! På många meters höjd skulle vi via nät och olika hinder ta oss mellan träden. Banorna var både fysiskt och psykiskt krävande, det känns liksom inte så logiskt att slänga sig ut i tomma intet sex meter upp i luften med en stålvajer och en säkerhetssele som enda livlinor.....
Men vilken adrenalinkick vi fick! Efter tre timmar med nära döden känslor vid en del tillfällen körde ett lyckligt gäng tillbaka till campingen.
Valborgskvällen lyxade vi till det med en trerätters middag, självklart tillagad i vår fina husvagn. Eller nja, räkorna rökte vi faktiskt utanför men fisksoppan och bananpajen gjordes i vagnen. Många undrar om det inte blir bökigt att laga mat i husvagnen? Nej, inte alls måste jag säga, med lite planering fungerar det hur bra som helst, bara man ser till att städa undan efterhand som man stökar upp i köket.
Summeringen av helgen måste bli: Fem Polarbjörnar av fem möjliga. En mycket trevlig camping och ett häftigt äventyr på högre höjder! Ett eget reportage om Höghöjdsbanan planerar vi göra någon gång framöver.
Hej å hå Campa på!

Väldigt uppskattade tunnlar på lekplatsen!

Sex meter upp i luften skulle man ta sig fram på den zigzag formade banan som dessutom rörde på sig!

Här var det rökta räkor!

Delikat laxsoppa med räkor och saffran, mums!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards