Alla inlägg under juli 2016

Av Ingela Nilsson - 10 juli 2016 20:08

I dag lämnade vi Stenugnsund och styrde mot Norge. Fem husvagnar i karavan, inte helt enkelt att hålla ihop hela gruppen. Något som aldrig upphör att förvåna är hur hänsynslöst och ibland livsfarligt många beter sig i trafiken! Vi kom fram till ställplatsen där vi ska stå över natten och roade oss med att följa en diskussion på ett husvagnsforum angående vilken hastighet man kör sitt ekipage i. Konstaterar igen att det tyvärr finns människor som tror sig ha rätten att sätta sig över lagar och äventyra medtrafikanters säkerhet......
Glädjande nog finns det såklart många hänsynsfulla och hjälpsamma husvagnsfolk också, självklart måste vi alla hjälpas åt, både i trafiken och annars!
I kväll smattrar regnet mot taket och middagen är uppäten. Det blir nog en tidig natt för hela familjen, i morgon börjar NCT och några intensiva dagar här i Norge.
Hej å hå campa på!

Kvällens utsikt

Av Ingela Nilsson - 9 juli 2016 15:57

Lördag och tävlingsdag. Inte så många startande så det var en rekordsnabb tävling. Martin körde två felfria heat och hamnade på andra plats. Efter tävlingen fyllde vi på matlagret inför kommande dagar i Norge. Vi kör tidigt i morgon och räknar med att stanna en natt någonstans längs vägen eftersom NCT börjar först på måndag. Vad vi vet just nu så är det bara Sverige och Finland som ställer upp med lag i Caramban, och det kan vi nästan lista ut i förväg hur resultatet blir. De finska förarna är enormt skickliga, bara att ödmjukt imponeras och glädjas åt deras fina körningar och resultat.

Av Ingela Nilsson - 8 juli 2016 17:27

Igår på Ullareds camping sprang vi på en gammal kollega som jag inte träffat på minst 20 år! Hon hade lånat sina föräldrars husbil och åkt upp med sina barn över helgen. Egentligen så var de ju inte campare, sa hon, men barnen hade blivit väldigt entusiastiska över att få en campinghelg i Ullared.
Barnen hoppades att det skulle börja regna på kvällen så att de kunde ligga i sängen och lyssna på hur regnet smattrade på husbilens tak. Det är campingungar det! Föräldrarna får väl tänka om!

I dag står vi på Tollenäs camping i Stenugnsund tillsammans med Carambagänget. I morgon kör vi tävling här och sedan styr vi mot NCT som i år är i Seljord, Norge.

Hej å hå, Campa på!

Av Ingela Nilsson - 5 juli 2016 17:54

I dag har en kris av stora mått inträffat här hemma. Införskaffade ny IPad och skulle flytta över allt som fanns sparat...... Simsalabim och mycket försvann! Men det är ju inga problem om man kommer ihåg lösenord till alla inloggningar...... Och det gjorde man...... Inte! Så just nu kan vi komma in på bloggen men inte på vår fb sida. Det blir ett långt dygn! Fast ganska lägligt ändå för vi har mycket att fixa inför resan. Förtältet lyckades vi få in helt torrt, en bedrift med tanke på hur ofta det har regnat en skur eller två. Nu återstår att packa ut allt som ska med och en sista städning av vagnen.
Flera av våra Polare är på resande fot (eller hjul) just nu. Vi följer dem över nätet och bara längtar till det blir vår tur att rulla iväg på torsdag morgon med Ullared som första stopp. Två tredjedelar av familjen ser mycket fram emot just detta!

Hej å hå campa på!

Av Ingela Nilsson - 2 juli 2016 22:11

Det är bra att det regnar, säger många. Visst, men inte när förtältet fortfarande är upprest sedan midsommar och skulle behöva packas ner de närmsta dagarna. Resan till NCT i Norge stundar och tältet ska med. Förra sommaren var NCT i Danmark, då fick tältet åka med efter långa diskussioner om hur onödigt/viktigt det var att ha det med. Under veckan i Danmark var det många som var glada att tältet var med. Vi hjälptes åt att sätta upp det och det blev lagets samlingsplats om kvällarna. Detta året har vi därför varit ense här hemma; tältet åker med.
Tungt är det, men vi har, som tur är sett till att ha rejält med lastkapacitet så att vi inte riskerar att ha överlast.
Vi är ändå ganska noga med att ha koll på hur många kilo vi lastar in i vagnen. Dessutom åker vi ibland inom soptippen för att kontrollväga ekipaget, på så sätt har vi alltid koll på läget.

Hej å Hå Campa på!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards