Alla inlägg den 13 april 2015

Av Ingela Nilsson - 13 april 2015 21:33

I dag tänkte vi tipsa lite om hur man gör resan lite bättre för både vuxna och barn. Med lite fantasi och förberedelser så kan man hålla barnen nöjda och glada på resan.
? Film -Det är bara att inse faktum, några roliga filmer är alltid populärt hos de små. Vår dotter mäter avstånd i film antal, typ; Hur långt är det till Jönköping? Tre filmer!
? Ljudböcker: som omväxling till filmer.
? De klassiska lekarna som räkna bilar funkar fortfarande
? Fixa en liten handväska med så många fack som möjligt i och fyll den med lite allt möjligt; kex, en tablettask, en liten bok, något litet pyssel.... Se till att ha lite extra att fylla på med.
? Hitta lite spännande ställen att pausa på. Vår dotter älskar Göta Kanal filmerna så vi letar gärna upp ställen som är med i filmerna, tex slussen i Sjötorp.
? För lite äldre barn är bokstavsleken rolig: man börjar på A och går laget runt, alla säger ord på a, när man inte kommer på fler ord tar man nästa bokstav. I vår bil urartar det lätt till en kamp mellan oss vuxna med dottern som domare i baksätet.
? Ring så spelar vi! Med tillgång till Youtube så har man ett eget skivarkiv! Vi brukar turas om att vara programledare och ringare. Antingen så hittar man på frågor själv eller använder tex en gåtbok eller frågekort från något spel typ TP.

? Håll utkik efter andra husvagnar
( kanske även speciellt märke) och vinka på dem ni möter. Lyckan är enorm i baksätet när någon vinkar tillbaka!

Och självklart! Pausa ofta! Säg tex att när vi kört förbi tre bensinmackar så stannar vi och köper glass vid den fjärde.

Säkert kan man hitta på mer, men detta är det som fungerar bäst hos oss och vi har oftast väldigt roligt i bilen!

En av dotterns specialsydda klänningar! Gissa vilket märke som är favoriten :-)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<<
April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards